CLICK HERE FOR ENGLISH

PKHS Events is allereerst dance muziek, kunst, goed eten, een prachtige locatie en een leuk gemengd publiek.

Fragmentatie en commercialisering hebben er enkele jaren geleden toe geleid dat de Rotterdamse dance scene – met zijn rijke historie en met bekende pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek – terug bij af was. Er was niet veel bijzonders meer te vinden in Rotterdam op het gebied van dance en was het jaren lang de dood in de pot. Het was in deze fase dat PKHS Events begon aan een missie om door middel van kwalitatieve en brede samenwerkingen, op originele locaties en gezellig publiek dit probleem te bestrijden. Het gaat inmiddels duidelijk de goede kant op in Rotterdam, maar het doel blijft; het aanbieden van bijzondere evenementen voor de liefhebber van uit gaan.

PKHS Events biedt kansen aan jonge, creatieve artiesten en hun organisaties, door een gezond platform te bieden waarop iedereen zijn eigen ding kan doen. Zo biedt het het Rotterdamse publiek een breed spectrum aan betere dansmuziek en de participanten een mogelijkheid om samen te werken met gelijkgestemde geesten en te netwerken.

PKHS3

Eén van PKHS-basisprincipes is dat kwaliteit niet veel geld hoeft te kosten. De grote namen in de “Dance Industrie” (een woord dat de ontwikkelingen goed typeert) vragen elke keer meer en meer zodat er alsmaar minder overblijft voor alle andere aspecten die van belang zijn voor een goed feest. Eén daarvan is uiteraard de locatie. Pakhuis Festival wordt bijvoorbeeld georganiseerd in het “WHT” of “Westelijk Handelsterrein”. Dit complex heeft een centrale overdekte ‘straat’, waar aan weerszijden de kleinere pakhuizen zijn gelegen. Deze worden tijdens de festivals op deze locatie omgetoverd tot clubruimtes en een chill-out. De ‘straat’ in het midden is de ontmoetingsplek waar kan worden gegeten, gedronken, gerookt mag worden en waar veel ruimte is om te ‘chillen’, praten en natuurlijk socializen: een belangrijk element dat vrijwel verdwenen is in het huidige uitgaansleven.

Op de website staan artiesten-achtergronden, veel DJ-sets, video’s, foto’s, veel interessante links, informatie over onze partners, enzovoort.